Klicka på knapparna nedan för att läsa mer om våra olika mottagningar


Astma / KOL mottagningZijada Konakovic, Astma / KOL sjuksköterska

Välkommen till Astma och KOL-mottagningen på Forsåker Vårdcentral! Vi utreder dig som har besvär med luftvägarna som skulle kunna bero på astma eller KOL, kontroller för dig om redan har diagnos samt rökavvänjning.

Mer information om mottagningen kommer inom kort på nyhetsbrev och hemsidan.

ÄldremottagningSomali Hedström, Äldresjuksköterska

Välkommen till äldre-mottagningen på Forsåker Vårdcentral! Vi kan erbjuda dig som är + 75 år ökad tillgänglighet och en mer kontinuerlig vård. Bland annat utför vi demens och inkontinens-utredningar, läkemedels-genomgångar, är med på vård-planeringar och utför SIP möten. Somali Hedström är specialist-utbildad äldre-sjuksköterska som samordnar kontakten med andra vårdgivare som sjukhus, hemsjukvård, bistånds-handläggare med flera.

Du som fyller 75 år kommer automatiskt att få ett välkomstbrev i brevlådan om vår mottagning.

Telefonnummer till äldre-mottagningen är: 031-7755902. Vänligen lämna namn och telefonnummer när du ringer, så ringer vi oftast upp samma dag (förutom helger och röda dagar).

DiabetesmottagningHanna Landsten, Diabetessjuksköterska

På Forsåker Vårdcentrals diabetes-mottagning arbetar diabetes-sjuksköterska Hanna Landsten. Mer information om mottagningen kommer inom kort på nyhetsbrev och hemsidan.

HypertonimottagningGunilla Bokkers, Hypertonisjuksköterska

På Forsåker Vårdcentrals hypertoni-mottagning arbetar distrikts-sjuksköterska Gunilla Bokkers. Mer information om mottagningen kommer inom kort på nyhetsbrev och hemsidan.

Mottagning för psykisk ohälsaGunilla Bokkers, Distriktssjuksköterska och samordnare för psykisk ohälsa

På Forsåker Vårdcentrals mottagning för psykisk ohälsa arbetar bland annat distrikts-sjuksköterska Gunilla Bokkers, som även har utbildning som samordnare för psykisk ohälsa. Mer information om mottagningen kommer inom kort på nyhetsbrev och hemsidan.

Överviktsmottagning till vanlig vårdcentralsavgift

Forsåker Vårdcentral erbjuder nu våra listade patienter hjälp med övervikt. Fokus är vuxna och barn med BMI över 30. Vi erbjuder ett strukturerat behandlingsprogram på 12 veckor där du får hjälp av läkare, distriktssköterskor, dietist och fysioterapeut. Vi erbjuder kontinuerligt stöd, läkemedel, hjälp med kosten samt ett individualiserat träningsprogram. Målet är viktnedgång, bibehållen vikt och ändrade vanor med sikte på en långsiktigt hållbar situation för din hälsa.

Behandlingsprogrammet följer de Nationella riktlinjer som Socialstyrelsen tagit fram. Programmet är en individualiserad, kombinerad levnadsvanebehandling. Vi stöttar även efter behandlingen. Du får först träffa läkare för bedömning, provtagning och samtal om läkemedel. Därefter träffar du distriktssköterskan för ett hälsosamtal. Du får hjälp med kost och träning via våra samarbetspartners Eatit och Vitala. Vi stöttar dig med veckovis kontakt och vägning. Efter 12 veckor sker ett nytt läkarbesök för uppföljning och ställningstagande till vidare behandling.

Två av tre av de läkemedel som finns att tillgå idag ingår inte i högkostnadsskyddet. Detta innebär att du bär hela kostnaden själv. De alternativ som finns är Orlistat, Saxenda och Mysimba.

 • Orlistat förhindrar nedbrytningen av fett i kosten.
 • Mysimba® dämpar aptiten och kostar cirka 1000 kr/månad.
 • Saxenda® dämpar aptiten, den injiceras subkutant en gång dagligen. Kostnaden är cirka 2500 kr/månad.
 • Besöksavgifterna du som patient betalar är samma som för övriga vårdcentrals-besök och frikort gäller. Listning krävs då behandlingen kräver uppföljning. Välkommen att boka tid hos oss och läs mer nedan

  Kontakta oss

     

  Våra öppettider är:

  Måndag till torsdag kl 07:00 - 17:00
  Fredagar kl 07:00 - 16:00
  Kvällsöppet måndag och torsdag till kl 20:00 (bokade besök)

  Vårdcentralen och BVC är stängd på helgdagar

  Vårdärenden som inte kan vänta hänvisas till Jourcentralen Åby

  eller 1177

  Gratis besöksparkering utanför vårdcentralen, se här
  Karta över parkering utanför Forsåker Vårdcentral & BVC

  Kollektivtrafik

  Linje 755, 761 eller 765 - Hållplats Kronogårdsgatan
  Flexlinjen stannar precis utanför vårdcentralen.

  VGR certifierad Vårdcentral 1177 Svenska Demensregistret Luftvägsregistret Nationella Diabetesregistret Nationella Vaccinationsregistret Tillgänglighetsdatabasen